























Opinion No. 94-395





February 1, 1995





Ms. Cathyrn E. Hinshaw, Executive Director


AR Fire & Police Pension Review Board


P. O. Drawer 34164


Little Rock, AR  72203





Dear Ms. Hinshaw:





This is in response to your request for an opinion on whether a police officer covered by a local police pension fund should get paid for unused accumulated sick leave, if he is retired on a duty-related disability.





It is my opinion that the answer to this question is, generally, “yes.”  Please note that I have enclosed a copy of Attorney General Opinion 92-259, which addressed this same question with respect to a fire fighter.  The relevant statutes regarding police officers are found at A.C.A. §§ 14-52-107 (1987) (uniform sick leave) and 24-11-423 (1987) (disability retirement benefits).  The rationale set forth in Opinion 92-259 would, I believe, apply equally under these statutes as they pertain to police officers.





The foregoing opinion, which I hereby approve, was prepared by Assistant Attorney General Elisabeth A. Walker.





Sincerely,








WINSTON BRYANT


Attorney General
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