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The Honorable Charles E. Moseley, Jr.

Chairman, Mississippi County Election Commission
Courthouse

Blytheville, AR 72315

Dear Mr. Moseley:

This is in response to your request for an opinion on
several gquestions that have arisen following passage of Act
593 of 1993 (A.C.A. § 7-5-402(3) (Repl. 1993), which
authorizes absentee voting in person in the county clerk’s
office without providing an excuse. Your specific questions
are as follows:

1. Are ‘no excuse absentee voters’
(early voters) required to complete an
Application for Absentee and/or

Statement of Voter?

2. Is it required that the voted ballot
be sealed in a ‘Ballot Card Envelope’
and/or a cover envelope?

3. How is the ballot to be secured 1in
the office of the County Clerk or
designated voting location until polls
close on election day?

4. Are the appointed election judges and
clerks for absentee balloting
responsible for duplicate (identical)
lists of these early voters or is that
done by clerks at time of voting?

5. When will the votes be delivered to
Election Commission?
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With regard to your first question, please note that I have
enclosed a copy of Attorney General Opinion 94-133, which
concludes that an application for an absentee ballot is not
required for those who are voting absentee in person pursuant
to Act 593 of 1993. The absentee voter statement is,
however, required, as discussed in Opinion 94-133 at 3.

In response to your second question, it is my opinion that
the marked ballot must be sealed in a small envelope and then
placed together with the statement in a large envelope. See
Opinion 94-133 (copy enclosed) at 3.

It is my opinion, in response to your third gquestion, that
the ballots should be secured in the same manner as other
absentee ballots.

With regard to your fourth question, it is my opinion that
the listing of the names and voting precincts of those wvoting
absentee pursuant to Act 593 will be made in accordance with
A.C.A. § 7-5-416 (Repl. 1993) (regarding the processing of
absentee ballots). See Opinion 94-133 at 3. The judges and
clerks for absentee balloting are responsible for these lists.

In response to your final question, it is my opinion that the
ballots of those who vote absentee under Act 593 of 1993
(A.C.A. § 7~5-402(3)) should be delivered with the other
absentee ballots. There is no suggestion in Act 593 that
these ballots should be handled differently than other
absentee ballots.

The foregoing opinion, which I hereby approve, was prepared
by Assistant Attorney General Elisabeth A. Walker.
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WINSTON BRYANT
Attorney General
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