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The Honorable Bill Walters

State Senator

P. O. Box 280

Greenwood, AR  72936

Dear Senator Walters:

This is in response to your request for an opinion on the following question:

Is it a conflict of interest for a board member in a city administrative form of government to serve as Fire Chief for the fire department?

A review of the Code provisions governing cities organized under the city administrator form of government (A.C.A. §§ 14‑48‑101 ‑ 131 (1987 and Cum. Supp. 1991) indicates that a board member's service as municipal fire chief is prohibited.  Section 14‑48‑110(a)(3) (1987) states:

Except where expressly permitted under this chapter, the mayor or board member may not serve the city in any other capacity.

My research has not yielded express authority for a board member's service as municipal fire chief.  Because the board member would clearly be serving the city as fire chief of a municipal fire department, Section 14‑48‑110 will, in my opinion, prevent such service.

The foregoing opinion, which I hereby approve, was prepared by Deputy Attorney General Elisabeth A. Walker.

Sincerely,

WINSTON BRYANT

Attorney General

