
 
 
 
 
 
 
 
 
Opinion No. 2012-117 
 
September 18, 2012 
 
Judson C. Kidd, Esq. 
Dodds, Kidd & Ryan 
313 West Second Street 
Little Rock, Arkansas 72201 
 
Dear Mr. Kidd:  
 
You have requested my opinion regarding the Arkansas Freedom of Information 
Act (“FOIA”). Your request, which is made as the subject’s attorney, is based on 
A.C.A. § 25-19-105(c)(3)(B)(i) (Supp. 2011). This subsection authorizes the 
custodian, requester, or the subject of personnel or employee evaluation records to 
seek an opinion from this office stating whether the custodian’s decision regarding 
the release of such records is consistent with the FOIA.  
 
Your letter indicates that, 11 days ago, someone requested “certain files” related to 
your client, an employee with a sheriff’s department. You say that it “is [your] 
understanding that the [sheriff’s] department has stated that it intends to release a 
certain group of files” related to your client. Your client objects to the release of 
these documents because, you say, he believes the release “is not appropriate 
under Ark. Code Ann. § 25-19-105.”  
 
RESPONSE 
 
My statutory duty is to state whether the custodian’s decision is consistent with the 
FOIA. I have not been provided with any information about (a) what records, 
specifically, were requested; (b) what records the custodian intends to release; or 
(c) what factual determinations went into both the custodian’s analysis and your 
client’s position. The absence of information about any one of these would 
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preclude me from fully assessing the custodian’s decision.1 In this case, given that 
all three are absent, I can only opine generally on the applicable law. Toward that 
end, please find the enclosed Opinion No. 2012-073, which explains how the 
FOIA applies to employment records. 
 
Assistant Attorney General Ryan Owsley prepared this opinion, which I hereby 
approve. 
 
Sincerely, 
 
 
 
DUSTIN MCDANIEL 
Attorney General 
 
DM/RO:cyh 
 
Enclosure 

                                              
1 This absence of information suggests to me that—contrary to A.C.A. §§ 25-19-105(c)(2), 
(c)(3)—neither you nor your client have been fully informed of the custodian’s decision. If you 
have not been fully informed, then this may be the core problem. 


