
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Opinion No. 2009-084 
 
 
June 23, 2009 
 
 
The Honorable Keith M. Ingram 
State Representative 
Post Office Box 1028 
West Memphis, Arkansas 72303-1028 
 
Dear Representative Ingram:  
 
I am writing in response to your request for an opinion regarding following 
question:  
 

[I]f a police officer has taken an individual into custody is that 
individual entitled to a preference as to the towing of his or her 
vehicle under [A.C.A.] § 27-50-1207? 
 

RESPONSE 
 
In my opinion, the answer to your question is generally “no.”  Please see my 
predecessor’s response to the second question in the attached Ark. Op. Att’y Gen. 
No. 96-010, in which my predecessor addressed this precise question.  As you can 
see, the “owner’s preference” only applies to disabled or inoperative vehicles.1 
 

                                              
1 While the numbering of the relevant subsections within the applicable statutes has changed 
since 1996, the substance is still the same.  
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Assistant Attorney General Ryan Owsley prepared the foregoing opinion, which I 
hereby approve. 
 
Sincerely, 
 
 
 
DUSTIN MCDANIEL 
Attorney General 
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